Vrtne kosilnice in motorne žage Stihl

September 12, 2021

Znamka opreme običajno ni ključna lastnost, bolj se posvečamo drugim oblikam. A če imamo na voljo ugledno znamko, kot je Stihl, potem se lahko vedno zanesemo na to, da bomo v njihovi ponudbi dobili izvrstno opremo, ki tudi z drugimi lastnostmi dobro odgovori na potrebe bolj ali manj zahtevnih uporabnikov. Posebej cenjene so motorne žage Stihl, ki jih uporabljamo pri urejanju domačega posestva in delu v gozdu. Pri teh opravilih pa potrebujemo seveda tudi nekaj druge opreme, predvsem se dobro izkažejo kosilnice, ki skrbijo za redno košnjo trave. Vse to lahko najdemo v ponudbi znamke Stihl, zato je zelo priporočljivo novo opremo za delo na terenu kupovati prav pri tem ponudniku.

Ima pa znamka Stihl seveda tudi nekaj konkurence. To je Husqvarna, ki prav tako nastopa v segmentu motornih žag in kosilnic. Znamki sta primerljivi, morda nekoliko bolj prepriča kak vrtni traktor Husqvarna ali njihova ponudba motornih kosilnic, medtem ko so motorne žage Stihl bolj prepričljive s svojimi inovacijami in zmogljivostmi. V vsakem primeru pa lahko pričakujemo, da bomo od uglednega proizvajalca dobili kakovostno opremo, ki brez težav zadosti zahtevam domačih uporabnikov in profesionalcev. S temi izdelki ne moremo zgrešiti, če se seveda osredotočimo na tiste izdelke, ki jih bomo pri svojem delu potrebovali.

Najbolj prepričljive motorne žage Stihl

Vsak uporabnik ima svoje potrebe in zahteve. Profesionalci imajo visoka pričakovanja in pogosto iščejo prav posebno opremo s funkcionalnostmi, ki bodo najbolj koristile pri delu. Domači uporabniki morda bolj ciljajo na ugodno ceno in na vsestransko uporabnost. Za vse te potrebe pa Stihl gotovo ponuja pravo rešitev med svojimi motornimi žagami.

Motorne žage Stihl so pogosto prava izbira, ne glede na namen

Posebej priporočljive so zmogljive motorne žage v srednjem razredu. Takšni pripomočki se odlično obnesejo v praktično vsakem okolju. Modeli, kot je Stihl MS 261, so pripravljeni na vsakršno delo in ustrezajo tako domačim uporabnikom kot profesionalcem. To je zmogljiva motorna žaga, ki se dobro znajde v rokah zahtevnejših uporabnikov, uporabljajo jo tudi gozdarji. Pripravljena je na podiranje dreves in žaganje debelih vej, s svojo zmogljivostjo pa seveda omogoča tudi zanesljivo opravljanje drugih nalog. Uvršča se že v višji kakovostni rang, kjer ponujajo zmogljive motorne žage Stihl zelo prepričljive značilnosti za delo v gozdu.

Če je model Stihl MS 261 nekoliko predrag za domače uporabnike, ponuja znamka veliko izbire tudi med cenejšimi modeli. Ti niso nič manj kvalitetni, so pa veliko bolj okretni in priročni. Lahka in kompaktna motorna žaga bo veliko bolj uporabna pri delu na domačem posestvu. Že res, da takšne žage niso tako zmogljive, a povsem zadoščajo za obrezovanje drevja in čiščenje grmičevja, tudi za pripravo drv in za druge naloge, s katerimi se bomo srečevali. Veliko bolj pridejo do izraza drugi aduti, ki jih ponuja Stihl z dovršenimi motornimi žagami v vseh cenovnih razredih.

Motorne žage Stihl in ponudba vrtnih kosilnic

Stihl prepriča z izjemno atraktivno ponudbo motornih žag. A prav tako se ukvarja s proizvodnjo kakovostnih vrtnih kosilnic. To je pravzaprav podobna oprema, ki koristi iste inovacije. Pričakujemo torej, da bodo tako kot motorne žage Stihl zelo prepričljive tudi njihove vrtne kosilnice.

Najbolje se izkažejo kompaktne vsestranske nahrbtne kosilnice, s katerimi Stihl ponuja odlično rešitev za košnjo domačih površin. Takšna kosilnica je zelo uporabna na razgibanem terenu in pri košnji okoli hiše, torej v takšnih okoljih, kjer nam niti zmogljiv vrtni traktor ne bi dosti pomagal. Bolje bomo izkoristili okretnost kosilnice in možnost natančnega ročnega upravljanja.

Stihl ponuja še več zanimivih kosilnic za domače in profesionalne uporabnike. Če se zanimamo za vrtni traktor in druge napredne kosilnice, ima sicer več ponudbe Husqvarna, ki prednjači med sodobnimi kosilnicami. Tudi za vrtni traktor Husqvarna praviloma predstavlja boljšo izbiro. A tudi Stihl lahko ponudi marsikaj zanimivega, zato se splača preleteti njihovo ponudbo tudi v tem segmentu.

Ne glede na to, kateri znamki se bolj posvetimo, bomo uspeli najti prave rešitve za svoje potrebe. Kosilnice in motorne žage Stihl se brez težav primerjajo s ponudbo znamke Husqvarna, obe znamki pa sta vsaj stopničko višje od preostale konkurence.

Motorne žage Stihl prepričajo tudi profesionalce

Med motornimi žagami Stihl izstopajo še modeli, ki so posebej prilagojeni zahtevnejšim uporabnikom, predvsem profesionalnim gozdarjem. To je recimo model Stihl MS 500i, ki je prva motorna žaga z elektronsko uravnavanim vbrizgom goriva. Takšne inovacije so zelo dobrodošle in se odlično izkažejo v rokah zahtevnih uporabnikov. Vsekakor se splača izkoristiti potencial, ki ga imajo motorne žage Stihl višjega ranga.

Motorne žage Stihl koristijo tudi pri zahtevnem delu v gozdu

Zahtevnejši uporabniki pa ne bodo zadovoljni le z zmogljivostmi, ki jih ponujajo te motorne žage. Še bolj pomembno je, da je oprema zanesljiva in vzdržljiva, da lahko svoje delo nemoteno opravlja preko celega delovnega dne. Pravzaprav pričakujemo, da bo motorna žaga brezhibno delovala več let, torej ciljamo na dolgoročno uporabo. Pri tem imajo motorne žage Stihl še to prednost, da ima znamka dobro podporo in nudi enostaven dostop do servisnih storitev in rezervnih delov. Tako se na njihove izdelke res lahko zanesemo.