Opremljanje Pisarne in Doma Še Nikoli Ni Bilo Tako Enostavno

August 17, 2021

Ne glede ne to ali opremljate pisarno ali pa vaš dom, vsekakor si zalužite vrhunsko opremo ter predvsem sodobne, udobne in kvalitetne stole, na katerih boste brez težav lahko preživeli več ur brez bolečin.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj nasvetov, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu in izbirih nove opreme.

Opremo bomo razdelili na:

  • ergonomske stole,
  • pisarniške stole,
  • pisarniško opremo,
  • stole za jedilnico,
  • steklene stene.
oprema-za-pisarne
Pisarna mora biti opremljena sodobno, s kvalitetno opremo in predvsem udobnimi stoli.

Ergonomski stol in njegove značilnosti

Če je vaše delo zlasti povezano s sedenjem za računalnikom oziroma pisarniško mizo, potem si morate za svoje delo omogočiti kar se da udoben pa tudi funkcionalen stol. Izjemno dobra izbira je ergonomski stol.

Na trgu boste lahko našli veliko dobre ponudbe. Naj vas od dobrega stola ne odvrne nekoliko višja cena, saj si boste že na kratki rok zelo hvaležni. 

Ergonomski stol je že na videz izjemno privlačna vrsta stola. Obenem pa se takšna vrsta pisarniških stolov odlikuje tudi po izjemno udobnem sedenju. Uporabnik je namreč pri sedenju lahko ves čas v gibanju, njegovo telo pa je hkrati v popolnem ravnovesju.

Tega se nikakor ne da doseči z uporabo klasičnega stola, ki ga na primer uporabljate v jedilnici ali pa zunaj na vrtu. 

Za kakovostno izbran ergonomski stol je praviloma značilno torej, da je nekoliko dražji. Po drugi strani pa vam nekateri ponudniki ponujajo vrhunske pisarniške stole po zelo dostopnih cenah.

Pisarniški stoli so lahko prav tako ergonomski

Verjetno tudi vi kdaj potarnate, da vas boli križ ali hrbet. To ponavadi storite takoj za tem, ko ste kar nekaj časa sedeli za računalnikom, in sicer na stolu, ki sploh ni vreden omembe, ker je tako nekakovosten.

Sedenje v pisarni in podobnih prostorih, kjer je delo najpogosteje vezano na večurno sedenje za računalnikom, mora omogočati dovolj kakovostne stole, na katerih moramo udobno sedeti tudi več ur zaporedoma. Taki stoli se imenujejo pisarniški stoli.

kvalitetni-pisarniski-stoli
Pisarniški stoli predstavljajo najpomembnejšo pisarniško opremo.

Pisarniški stoli so skoraj v večini ergonomsko oblikovani, kar pomeni, da jih lahko popolnoma prilagodimo svojemu telesu. Poleg stolov so vse pogosteje ergonomsko oblikovane tudi mize, ki jih prav tako lahko postavljamo po željah.

Pisarniški stoli se med seboj lahko razlikujejo v številnih lastnostih in ne samo po ceni. Priporočamo vam, da zanje odštejte nekaj več denarja, saj boste s tem kupili kakovosten pisarniški stol, ki vam bo zelo dolgo časa dobro služil.

Funkcionalna in moderna pisarniška oprema 

Pisarniška oprema mora biti vsekakor tudi privlačnega videza, a v prvi vrsti je najpomembneje, da je dovolj funkcionalna pa tudi udobna za uporabo. Na trgu vam je v povezavi s to vrsto opreme na voljo veliko možnosti.

Pisarniška oprema je pogosto naročena tudi po meri, saj kupci na trgu ne dobijo povsem primerne opreme za svoje delovne prostore. Zlasti pomembno jim je, na kakšni vrsti stola bodo sedeli in za kakšno mizo.

Vse bolj so priljubljeni ergonomski stoli in dvižne mize, ki so sicer na trgu prisotni že kar nekaj časa. 

Funkcionalna ter na videz lepa in moderna oprema za pisarne lahko na vaše delo in počutje vpliva zelo dobro, zato je še toliko pomembneje, da vedno izbirate po vrhunskih kosih. 

Stoli za jedilnico – koliko ter kakšne?

Jedilnica je ponavadi postavljena v kuhinji ali pa predstavlja popolnoma samostojen del. Opremljena je s primerno mizo ter stoli, po potrebi pa še z nekaterimi elementi, ki prostoru dajejo še lepši videz.

Namenjena je hranjenju ter druženju s prijatelji, zato je prav da so elementi v njej udobni ter kvalitetni. Stoli za jedilnico so najbolj občutljivi elementi, saj na njih sedimo. Če so pravilno izbrani, potem je sedenje lahko udobno ter sproščeno.

stoli-za-jedilnico
Stoli za jedilnico se morajo bravno ujemati s celotno opremo vaše jedilnice.

Stoli za jedilnico naj bodo v večjem številu. Pametno jih je imeti vsaj toliko, kolikor članov šteje naša družina ali pa celo kakšnega več. Naj ne bodo samo privlačni na pogled, ampak naj predstavljajo tudi udobje, ki ga bomo lahko užili ob dobri hrani ter pijači. Nič nam namreč ne koristi, če sedimo na lepih, toda neudobnih stolih.

Predvsem je pomemben sedežni del ter tudi ostalo ogrodje. Najprimernejši material, iz katerih so narejeni stoli za jedilnico, je zagotovo les. Ponavadi je ta kombiniran z usnjem ter kovino.

Kako izgledajo sodobne pisarne?

Stereotipi pisarne še vedno prikazujejo kot natrpan prostor, v katerem so v majhnih razdelkih razporejeni pridni delavci. A sodobne pisarne se od tega stereotipa vse bolj oddaljujejo in dajejo povsem drugačen vtis. Moderni trendi narekujejo odprtost, pretočnost in svetlost, pohištvo za pisarne pa mora biti elegantno in funkcionalno.

Klasičnih razdelkov in zaprtih pisarn ni več. Za zagotavljanje mirnega delovnega prostora skrbijo steklene stene, ki se odlično izkažejo s svojo funkcionalnostjo, še bolj pa s sijajnim izgledom.

Zagotavljajo optimalno osvetlitev pisarne in odprt izgled. Steklene stene pa seveda v prvi vrsti služijo učinkovitemu ločevanju prostorov, tako da še vedno zagotavljajo dovolj zasebnosti na drugi strani stene.

Nezanemarljiva je tudi toplotna in zvočna izolacija, čeprav to običajno ni primarni razlog za vgradnjo steklene stene. Vsekakor pa morate poskrbeti tudi za ustrezno prezračevanje, saj boste s tem vedno imelo svež zrak, ki bo okrepil vašo produktivnost.

Poleg predelnih sten za splošno podobo v veliki meri poskrbi pohištvo za pisarne. Na tem področju trendi kažejo na minimalizem, čeprav je na prvem mestu še vedno funkcionalnost.

moderno-opremljena-pisarna
Moderno opremljena pisarna omogoča večjo produktivnost.

Sodobni oblikovalski pristopi, inovativni dizajni in moderni materiali zagotavljajo elegantno oblikovano in zelo funkcionalno pohištvo.

Minimalistični ergonomski stoli so na primer nadomestili razkošne in bogato obložene pisarniške stole, s tem da sodobne alternative zagotavljajo prav toliko udobja in bistveno bolj prijetno sedenje na dolgi rok. Mize so prav tako večinoma dokaj minimalistične, a zelo funkcionalne.

Tudi pohištvo za pisarne se je seveda moralo prilagoditi spremembam v takšnem okolju – namesto prostornih in stabilnih površin za gore papirja in velike pisarniške naprave, je zdaj dovolj že preprosta miza, ki lahko podpira prenosni računalnik. Prav zato je nekaj več svobode pri oblikovanju, kar vodi v čudovito podobo moderno opremljene pisarne.