Komu je namenjen tisk na tekstil?

October 5, 2021

Tekstilni izdelki nas obkrožajo na praktično vsakem koraku, zato lahko zelo dobro izkoristimo tudi možnosti, ki nam jih ponuja tisk na tekstil. Pri tiskarjih imamo odlične možnosti, če želimo dobiti poljubno oblikovane izdelke, kar je prava rešitev v raznih situacijah. Gotovo takoj pomislimo na majice, a to še zdaleč ni vse, kar lahko pripravimo na ta način.

Zato se za tisk na tekstilne izdelke odločajo mnogi naročniki, ki imajo lahko zelo raznovrstne potrebe. Seveda gre pogosto za promocijo, a prav tako potrebujemo tekstilne izdelke za druge naloge, nenazadnje tudi za vsakdan in prosti čas. Tako bomo pri tiskarjih, ki nudijo te storitve, gotovo dobili ogromno koristnih rešitev, ki jih lahko dobro izkoristimo.

Tisk na tekstil za promocijo

Najprej je treba omeniti promocijske izdelke, ki se pogosto pripravljajo na ta način. Potisk majice ima velik potencial za pripravo učinkovitega promocijskega materiala, saj so ravno majice izredno posrečene za tak namen. Odločimo se za kvalitetne majice z atraktivnim motivom, in že imamo učinkovito promocijsko sredstvo, ki ga dobro izkoristimo pri izvedbi promocijske akcije.

Tisk na tekstil bomo izkoristili, ko potrebujemo posebej prilagojene izdelke

Tu potrebujemo tako majice kot tisk. Pozorni moramo biti na dobre izbire, ki vodijo do pravega učinka – naveličani smo že slabih promocijskih majic, ki se jih bodo prejemniki otepali. Ravno zato nam tisk na tekstil ponuja še vrsto zanimivih izdelkov, ki niso omejeni le na majice. Pravzaprav lahko tiskamo na številne tekstilne izdelke in tako dosežemo zelo posrečene učinke. Gotovo bomo zelo zadovoljni s ponudbo, ki jo ima kakšna večja tiskarna na tem področju. Sploh, če lahko na istem mestu kupimo tako tekstilne izdelke kot storitve tiska nanje.

Za promocijo pridejo zato v poštev še mnogi drugi izdelki. Poleg raznih oblačil recimo še vrečke iz blaga, ki so v zadnjih letih priljubljena alternativa plastičnim vrečkam za enkratno uporabo. Lična vsestranska tekstilna vrečka je lahko zelo posrečeno promocijsko darilo, zato je zelo pomembno, da tisk na tekstil tudi za takšne izdelke ponuja popolno prilagodljivost. 

Tekstilni izdelki so lahko še veliko bolj domiselni, tu nam tehnike tiska dopuščajo veliko fleksibilnosti. Pri večjih dobaviteljih najdemo številne posrečene izdelke, ki se odlično obnesejo kot darilo. Priljubljeni so tudi promocijski dežniki, gotovo pa moramo ob tem omeniti tudi promocijske zastave in tisk na razne materiale za zunanjo uporabo. Tiskamo lahko tudi na tende, senčnike in podobne izdelke, ki so kot nalašč za učinkovito promocijo.

To so le nekatere izmed opcij, ki jih pri pripravi promocijskega tekstila nudijo tiskarji. Potisk majice še zdaleč ni edina možnost, ki jo imamo, zato se splača pobrskati po ponudbi in izkoristiti tudi druge rešitve, ki so pri promociji lahko še bolj učinkovite. Prav tako se splača premisliti tudi o drugih vrstah izdelkov, pri katerih lahko uporabimo tisk na tekstil.

Tisk na tekstil omogoča pripravo prilagojene opreme

Med pogostimi naročniki poljubno oblikovanih izdelkov s prilagojenim tiskom so tudi kakšne skupine, predvsem športne ekipe, pogosto pripravljamo takšno opremo tudi za delovne skupine in zaposlene. Povsod, kjer potrebujemo usklajeno opravo, bomo dobro izkoristili možnosti, ki jih na tem področju nudi tisk na tekstil. Če najdemo kakovostne majice oziroma druga ustrezna oblačila za ta namen, bomo gotovo našli prave opcije tudi za tisk, ki nam dopušča ogromno fleksibilnosti.

Tisk na tekstil lahko dopolnimo še z drugimi načini obdelave

Bomo pa verjetno precej izbirčni pri nakupu tekstilnih izdelkov. Za športne ekipe recimo potrebujemo posebne drese, običajno se odločamo kar za celovite komplete opreme. Takšna oprava je morda sestavljena iz materialov, na katere tisk na tekstil sploh ni mogoč oziroma ga s svojo opremo ne more opraviti kar vsaka tiskarna. Seveda je tu cel spekter možnosti, ki jih moramo poznati, če naročamo takšno opremo. V veliko pomoč bo izkušen tiskar, ki lahko predstavi prave rešitve in storitev tudi izvede tako, da bomo na koncu deležni kar najboljših izdelkov. Vsekakor lahko pričakujemo, da bo možno izdelati usklajeno opravo za vse mogoče namene.

Tudi za darila lahko izkoristimo tisk na tekstil

Omembe si zaslužijo še personalizirana darila, tu je tisk na tekstil zelo dobrodošel, pogosto pa izkoristimo tudi možnosti, ki jih ponuja tisk na platno.

Spet lahko pripravljamo usklajene majice za večjo skupino pri kakšnem praznovanju, posebej značilne so majice za dekliščino ali fantovščino. Seveda lahko tiskamo na različne tekstilne izdelke, tako da si tu lahko damo duška in pobrskamo tudi po kakšnih bolj domiselnih opcijah. Enako velja za druga praznovanja, s prilagojeno majico ali z drugimi tekstilnimi izdelki lahko obdarimo razne slavljence, pa tudi ob drugih priložnostih je lahko posrečen kos oblačila z lepim natisom odlično darilo.

Zelo cenjena so tudi darila, ki jih ponuja tisk na platno. To je posebna izvedba, ki je ne moremo pričakovati kar pri vsakem tiskarju, saj potrebujemo prilagojeno opremo in seveda ustrezne materiale. Dobimo pa atraktivne ponudbe za pripravo fotografij na platnu, to so idealna darila za kakšne poroke in ob drugih pomembnih dogodkih. Tu najdemo med idejami za darilo še celo vrsto zanimivih možnosti, ki jih sam tisk na tekstil ne ponuja.