Kako sklenemo dodatno zavarovanje?

October 15, 2021

Osnovno zdravstveno zavarovanje je obvezno za vsakogar, zato mu pogosto rečemo tudi obvezno zavarovanje. Ravno zato pa imamo na voljo tudi različne načine financiranja, saj ne more vsak plačevati svojih prispevkov. Mladi so zavarovani po starših, zaposlenim prispevke plačujejo delodajalci, obstaja pa še nekaj drugih možnosti. Dodatno zavarovanje se v tem oziru precej razlikuje od osnovnega. Vsekakor že s tem, da gre za prostovoljno zavarovanje, ki ga ni treba imeti, torej ga tudi ni treba plačevati. Če pa ga izberemo, ga bomo morali verjetno plačevati sami. Tudi tu so sicer nekatere možnosti, s katerimi lahko dobimo financiranje na druge načine, a običajno na to ne moremo računati.

Za dodatno zavarovanje moramo torej poskrbeti sami. To po navadi pomeni, da je treba izbrati zavarovalnico in najti prave pakete glede na naše potrebe. Že to bo lahko velik izziv, na srečo pa lahko dodatna in dopolnilna zavarovanja primerjamo na dopolnilno-zavarovanje.si in hitro najdemo prave rešitve zase. Če se odločamo za dodatno zavarovanje, potem smo verjetno že odločeni tudi za dopolnilno zavarovanje, ki je nadvse priporočljivo, saj dopolnjuje osnovno zavarovanje in preprečuje nepredvidene stroške v primeru nujnih zdravljenj. Lahko pa oboje sklenemo hkrati, saj imajo zavarovalnice zelo ugodne pakete. 

Pogosto se za dodatno zavarovanje odločimo takrat, ko urejamo še kakšne druge obveznosti pri zavarovalnicah. Posebej značilno je to za mlade, ki po 26. letu starosti niso več zavarovani po starših in morajo urediti nov način financiranja obveznega zavarovanja, hkrati se odločijo tudi za dodatno zavarovanje. Podobno lahko ponudbo zavarovalnic izkoristimo pri koriščenju nekaterih bančnih storitev, nekatere zavarovalnice recimo ponujajo ugodne pakete za zavarovanje ob odpiranju poslovnih bančnih računov. Vse to so lahko dobre priložnosti, s katerimi dobimo ugodno dodatno zavarovanje. V praksi je sklenitev zavarovanja precej enostavna, običajno se zavarovalna premija samodejno trga z bančnega računa in dejansko nimamo nikakršnega dodatnega dela z zavarovanjem. Še posebej lahko pričakujemo odlično izkušnjo pri uglednih zavarovalnicah, ki imajo najbolj atraktivno ponudbo.

dodatno-zdravstveno-zavarovanje-1

Generali dodatno zavarovanje

Med uglednimi zavarovalnicami v Sloveniji gre izpostaviti še zavarovalnico Generali. Tudi ta izstopa predvsem s svojo ponudbo zanimivih dodatnih zavarovanj. Za Generali dodatno zavarovanje se bodo odločili tisti, ki želijo koristiti storitve pri zanesljivi zavarovalnici z dolgo tradicijo. Pravzaprav gre za eno izmed največjih zavarovalnic v svetovnem merilu. Na slovenski trg se je uspešno prebila s prevzemom priljubljene zavarovalnice Adriatic Slovenica, ki je bila tudi sama združba dveh uglednih zavarovalnic. Tako lahko pri poslovanju z zavarovalnico Generali vedno pričakujemo odlično ponudbo, ki temelji na preverjenih rešitvah za raznovrstne zavarovance.

Posebej zanimivo je prav Generali dodatno zavarovanje, saj je po teh storitvah največ povpraševanja. Zavarovalnica Generali ponuja ugodne pakete, ki vključujejo široko kritje in ponujajo odlično izkušnjo pri koriščenju storitev v zdravstvu. Pričakujemo lahko zelo zanesljivo zavarovanje, ki nas močno razbremeni v primeru, da se znajdemo v kakšnih težavah in potrebujemo učinkovite zdravstvene storitve. Ne bomo imeli skrbi s stroški in z iskanjem pravih rešitev v zdravstvenem sistemu, vedno lahko računamo na to, da bomo dobili odlično oskrbo. Zavarovalnica v celoti krije stroške zdravljenja in okrevanja, nudi pa lahko tudi dodatne ugodnosti. Tako je prav Generali dodatno zavarovanje priljubljena izbira za mnoge zavarovance, ki želijo imeti res dobro zavarovanje.

Poleg tega je kot ugledna zavarovalnica Generali tudi ponudnik mnogih drugih storitev, ki jih lahko izkoristimo hkrati s sklenitvijo zdravstvenega zavarovanja. Tako bo ta ponudba zelo zanimiva in jo lahko dobro izkoristimo. Nudijo cel nabor zavarovanj za zdravje, dom in avto, v ponudbi so tudi nezgodna zavarovanja, zavarovanja za tujino ter mnoga druga zavarovanja, ki se hitro izkažejo za zelo koristna. Zato je ta zavarovalnica gotovo ena izmed atraktivnih izbir, ko iščemo dodatno zdravstveno zavarovanje. 

dodatno-zdravstveno-zavarovanje-naslovna