5 pozitivnih učinkov espresso kave

Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran – ali pa skodelica espressa! Espresso aparati so vedno boljk razširjeni, espresso pa je priljubljen in znan po tem, da povečuje energijo. Napitek, ki vsebuje kofein, vpliva na telo na več načinov. Koncentrirana oblika kave dejansko izboljša splošno zdravje telesa

Poglejmo, kako kava pomaga telesu

Izboljša spomin

Ugotovljeno je bilo, da pitje prave količine espressa poveča dolgoročni spomin. Kofein je kognitivni ojačevalec, kar pomeni, da lahko pozitivno vpliva na delovanje vaših možganov. Verjetno boste določeni nalogi posvetili več pozornosti in si jo bolje zapomnili. Študije so tudi ugotovile, da lahko kofein pomaga izboljšati proces krepitve spominov, ko so ti že ustvarjeni.

Zmanjšuje tveganje za bolezni

Kava sama po sebi zmanjšuje možnosti za nastanek različnih bolezni. Ljubitelji kave redkeje zbolijo za jetrnimi boleznimi, nekaterimi vrstami raka in demenco. Zlasti espresso vsebujejo antioksidante, ki krepijo imunski sistem. Posnetki espressa lahko celo zmanjšajo tveganje za srčne bolezni in možgansko kap, zlasti pri debelih ljudeh. Diabetesu se lahko izognemo tudi, ko pijemo kavo.

V eni študiji je možnost za sladkorno bolezen tipa 2 padla za 54% pri moških in 30% pri ženskah, ki pijejo več skodelic kave na dan. Ne pozabite, da lahko espresso pijete preventivno, vendar se mu izogibajte, če že imate visok krvni tlak ali holesterol. Ljudje, ki espresso pijejo dlje časa, pa teh zdravstvenih koristi morda ne bodo občutili.

Vas ohranja v formi

Kofein poveča vaš metabolizem in pomaga pri zmanjševanju maščob. Pravzaprav ga najdemo v številnih dopolnilih za izgorevanje maščob! Pomaga vam, da se počutite aktivne, kar pomeni, da se vaša vzdržljivost in moč izboljšata, ko vadite. Poleg tega kofein spodbuja sproščanje adrenalina in lahko vašemu fitnesu doda svež odmerek energije. Espresso lahko uravnava tudi hrepenenje po hrani in zmanjša vnos kalorij, ko naslednjič jeste.

Izboljša prebavo

Espresso pomaga preprečevati vnetja. Zaradi tega je idealen kandidat za obvladovanje prebavne motnje! Pomirja napihnjen želodec s spodbujanjem prebavnega procesa.

Upočasnjuje staranje

Po nekaterih študijah lahko kofein prepreči zgodnji začetek staranja. Antioksidanti v espressu lahko odstranijo kopičenje toksinov v jetrih. To pa upočasni hitrost staranja. Pitje espressa lahko pomaga pri boljšem spopadanju s starostnimi boleznimi. Ugotovljeno je bilo na primer, da vnos kave zmanjšuje tveganje za hudo depresijo pri moških srednjih let.

Jasno je, da morajo espresso prinesti različne koristi za zdravje, če jih zaužijete v pravi količini. Če želite resnično uživati ​​v pozitivnih učinkih pitja te pijače, se morate tudi lotiti telesne vadbe, polnovredne prehrane in drugih zdravih življenjskih navad.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja